Vem blir inte glad av choklad! 

01.12.2021

Allt om hur du smälter choklad och får den blank och fin. Dessutom - kryddor som passar extra bra till choklad.

Inlägget innehåller kommersiella länkar. 

Att smälta choklad 

Choklad bör smältas långsamt, gärna över ett vattenbad. Det är viktigt att ångan inte blir för varm, särskilt om du smälter vit choklad som är känsligare än både ljus och mörk choklad.

- Tillsätt en klick smör för ett extra blankt och lent resultat.

- Smaksätt chokladen med Cointreau (uttalas "kåantrå"), citronzest, flingsalt, chiliflakes, krossad peppar eller lakritspulver. Mums! 

Lyckas med frostingen

Frosting till cupcakes och morotskaka är ett måste. Blanda 
smör och florsocker med citronsaft, vaniljsocker och färskost (gärna Philadelphia original) till en krämig massa.

Använd smörkniv eller baksidan av en sked för att få ett jämnt lager. Med svepande rörelser gör du fina mönster.

Fler goda tips! 

Enkel glassbakelse
Dubbla pepparkakor med glassfyllning är sagolikt gott!

Annorlunda smaksättning till pannacotta:
Krossad turkisk peppar, polkagris
eller Mariannekarameller.

Eget knäckebröd
Smaksätt med kardemumma, rosmarin, lavendel el. havssalt.

Mortla kardemummakärnor
En nypa socker suger åt sig oljan från kärnorna.

Scones
Rivet citronskal och ingefära ger extra god smak.

Istället för ströbröd
 Bröa mjuka kakor med havregryn eller mandelflarn. 

Här hittar du goa' grejer!

Himlagott
Lotta Bäckström

Love, Manuela
 
Manuela Kjeilen

Godare glass
Camilla Hamid

Baka bullar
Fredrik Nylén