Vem blir inte glad av choklad!
Allt om hur du smälter choklad och får den blank och fin. Dessutom - kryddor som passar extra bra till choklad.

Att smälta choklad
Choklad bör smältas långsamt, gärna över ett vattenbad. Det är viktigt att ångan inte blir för varm, särskilt om du smälter vit choklad som är känsligare än både ljus och mörk choklad.
- Tillsätt en klick smör för ett extra blankt och lent resultat.
- Smaksätt chokladen med Cointreau (uttalas "kåantrå"), citronzest, flingsalt, chiliflakes, krossad peppar eller lakritspulver. Mums!

Lyckas med frostingen
Frosting till cupcakes och morotskaka är ett måste. Blanda
smör och florsocker med citronsaft, vaniljsocker och färskost (gärna Philadelphia original) till en krämig massa.
Använd smörkniv eller baksidan av en sked för att få ett jämnt lager. Med svepande rörelser gör du fina mönster.
Fler goda tips!
Dubbla pepparkakor med glassfyllning är sagolikt gott!
Krossad turkisk peppar, polkagris
eller Mariannekarameller.

Smaksätt med kardemumma, rosmarin, lavendel el. havssalt.
En nypa socker suger åt sig oljan från kärnorna.
Rivet citronskal och ingefära ger extra god smak.
Istället för ströbröd
Bröa mjuka kakor med havregryn eller mandelflarn.
Här hittar du goa' grejer!
Himlagott
Lotta Bäckström