Smarta lifehacks

21.02.2021

Riktigt smarta lifehacks gör vardagen både enklare och roligare. Och visst vill du veta hur du blir av med irriterande bananflugor och illaluktande fingrar? 

1. Har du svårt att organisera resväskan, garderoben eller byrålådan? Använd olikfärgade packpåsar för olika saker, exempelvis grön för underkläder, blå för hudvård, gul för accessoarer osv. 


2. Kokt ägg är både nyttigt och mättande. Vill du koka flera för att spara i kylen kan du datummärka dem med en spritpenna. Du behöver dock vänta tills äggen har svalnat helt.


3. Glider kläderna av från galgen? Vira ett gummiband runt ändarna och hindra klänningar, tunikor, blusar och annat från att halka av.


4. Har du köpt för många avokados? Skär dem i bitar och frys in dem i små portionspåsar. Bara att ta fram och tina vid nästa tacokväll!


5. Kall hämtpizza är kanske ingen favvis. Beställ pizzan halvgräddad och låt den gå klart i ugnen därhemma, så håller den sig både fräsch och varm. Är du ensam kan du också dra på full värme på passagerarsätet och ställa pizzan där. 


6. Bananflugesäsongen är inte så kul. Spreja en blandning av cayennepeppar och vatten på ställen där flugorna finns. Annars droppa lite äppelcidervinäger tillsammans med en droppe diskmedel i en kopp med vatten där flugorna drunknar. 


7. Trött på bottenbrända kastruller? Skölj dem i iskallt vatten innan du värmer exempelvis mjölk så går de lättare att rengöra. 

8. Luktar du lök eller fisk om fingrarna? Gnid in dem i lite citron eller tandkräm och låt verka en stund. Skölj noga. 

9. Har du probelm att hitta dina väskor på flygplatsen? Märk dem med något personligt, som en bit färgad tejp eller ett roligt klistermärke. Det blir så mycket lättare att hitta dem i mängden! 

10. Missfärgade matlådor blir ett minne blott med hjälp av bikarbonat. Blanda vatten och bikarbonat till en paste som du gnider in i lådorna. Låt verka i cirka 30 min och diska sen i maskinen. 
 
Fler tips med bikarbonat