Olika typer av såpa

19.02.2021

Precis som med rengöringsmedel finns det en rad olika typer av såpa att välja mellan. När det gäller såpa kan det faktiskt vara bra att ha koll på vilken/vilka sorter som passar till vad, vilket främst beror på att olika underlag är olika känsliga.

Inlägget innehåller kommersiella länkar

Oavsett vilken typ av yta eller rum du ska städa räcker det oftast med såpa, och ibland räcker det med enbart rent vatten.  Är det ett ljusare trägolv som ska rengöras är exempelvis linolja eller vitpigmenterad alt. transparent golvsåpa att rekommendera. 

Grönsåpa

Väljer du en grönsåpa från Grumme är den fri från konserveringsmedel och tillverkad av tallolja, vilket är skonsamt mot alla typer av underlag på ett skonsamt sätt.

Gulsåpa

Hos Grumme finns även gulsåpa och citronsåpa som är både veganmärkt och certifierad enligt Vegan Society. Dessutom är flaskorna tillverkade av 75% återvunnen plast.

Brunsåpa

En stark såpa som lämpat sig väl för rengöring av rejält nedsmutsade ytor (penslar, golv, bänkar) och borttagning av utomhusfärg. Svanenmärkt brunsåpa finns bl.a. på Ekologiska byggvaruhuset.