Måla, dekorera, piffa!

11.03.2021

Roliga DIY-projekt kan man aldrig få för många av, särskilt inte om de knappt kostar något. Det är bara att sätta igång med måleriet, dekoreringen och piffet!

Inlägget innehåller kommersiella länkar 

1. Börja med att måla en bit vrakved eller en spillbit i krämvit shabbystil. Fynda skedar eller soppslevar i silver på loppis (eller använd arvegods) som försiktigt böjs till en ljuslykta. 

2. Plocka pinnar och små grenar (gärna med lava på) som du sätter runt en burk eller kruka. Ta hjälp av en limpistol för bättre hållbarhet. Vira rikligt med brunt snöre runt pinnarna och knyt i önskad stil. Fyll med små söta penséer i olika färger och vips så har våren flyttat in! 

3. En styck rengjord konservburk, hammare, spik eller borr, färg i önskad nyans samt liten, fin pensel. Låt torka och fyll med ljus för att skapa en stämningsfull lykta. 

Tips! Gör en mall med önskat hålmönster för bättre precision. 

4. Ut i naturen och plocka! Grenar, kvistar, vass och strån - ställ i vatten i glas eller glasburk som du fyndar på loppis.

Tips! För en mer romantisk look kan du binda eller fästa en bit gammaldags spets runt burkens öppning eller hals. 

5. Försök hitta en enkel bricka (helst i trä) på loppis eller köp den billigaste du kan hitta. Måla i krämvit shabby-stil och dekorerar genom att stämpla, stansa, måla eller skriva önskat mönster eller text. 

6. Spara ett par flaskor i önskat format (eller köp på loppis), måla inuti eller spraymåla utvändigt. Dekorera med hjälp av dekoupage som du försiktigt fäster med klister och liten pensel. 

Tips! Är du en fena på att måla på frihand kan du måla fina mönster och dekorationer med hjälp av glasfärg. 


Med bilder från Pinterest