Eget örte

08.08.2021

Att brygga en kanna te smaksatt med välgörande, välsmakande örter är både enkelt och nyttigt.

Hostdämpande

Lakritsrot är både sött och gott och  att dricka te smaksatt med lakritsrot är dessutom hostdämpande och välgörande på flera sätt.

Lakritsrotte lindrar såväl förkylningar som astma och luftvägsinfektioner eftersom det är både slemlösande och hostdämpande.

Renande

Både bladen och stjälkarna från brännässlor har en renande effekt då de driver ut gifter och verkar blodrenande.

Det är därför ett perfekt te att dricka i samband med detox. Brännässlor är fyllda till bredden med bl a C-vitamin, järn och kisel vilket stärker både sköra naglar och sprött hår.

Avslappnande

Kamomill är en av de äldsta och mest välkända medicinalväxterna som finns. Kamomill är mest känt för sina avslappnande egenskaper.

Dricker du en kopp på kvällskvisten hjälper du kroppen varva ner och komma till ro inför natten. Kamomill lindar även spänningar och inflammationer och kan därmed lindra såväl stress som mens- och  spänningshuvudvärk.

Välsmakande

Ett te som kan drickas bara för att det är gott är te bryggt på blad från svart vinbärsbusken. Det är dock även vätskedrivande och fullt med C-vitaminer och mineraler vilket gör att det även är nyttigt.

Även blad från pepparmynta och citronmeliss är gott att låta dra i hett vatten en stund. Det ger en något parfymerad smak och doftar helt ljuvligt!

Extra tips!

Smaksätt gärna teet med ett par droppar citronsaft, honung eller lite rivet apelsinskal för att förhöja smakupplevelsen ytterligare.