Dukning höst och vinter 

02.12.2021

Det finns det egentligen inga rätt eller fel när det gäller dukning, i alla fall inte enligt vår mening. Den enda regeln vi vill slå ett slag för är att ta det man har och det naturen har att bjuda.

Inlägget innehåller kommersiella länkar 

Det finns en barfotakille  

Det finns en "barfotakille" som har lyckats sammanfatta allt som har med färg, form och design att göra i en enda mening. Han är designer, inredare och programledare och du kan läsa om honom genom att klicka här.

Detta inlägg är en homage till Ernst och som inspiration för dig. Vi börjar med dekorationer som passar nästan överallt och i alla sammanhang.

Bordstabletter och brödkorg från Cervera 
Glasvaser från Åhléns 
Dukar och linneservetter från Cervera 

Tematisk dukning 

Att duka tematiskt handlar om att anpassa dukningen till en årstid, en högtidsstund eller en helgdag. Vi förordar att du använder dig av det som "bjuds för stunden", det vill säga det som finns i naturen samt i skåp och gömmor. Glöm inte bort att även kolla på din lokala loppis!

Bilderna nedan är hämtade från Åhléns blogg där de finns under tema jul och påsk. Vi tycker dock att de passar för dukning hela höst- och vintersäsongen.

Där har vi det, det enkla och det vackra

En enkel kvist eller blomma funkar utmärkt för den som inte hinner, kan eller har råd att köpa en bukett eller göra ett eget blomsterarrangemang. Eller en "centerpiece" som det så tjusigt heter på engelska.

Blommorna nedan är konstgjorda vilket passar perfekt för dig som har sommarstuga eller helt enkelt saknar "gröna fingrar".

Inköpsställe: Åhléns