Duka höstfint 

08.10.2021

Det finns det egentligen inga måsten om du frågar oss, utan här gäller eget tycke och smak. Den enda regeln som kanske bör gälla är att "man tager vad man haver".

Inlägget innehåller kommersiella länkar 

Det finns en viss känd person som har uttryckt det så himla bra. Det gäller egentligen allt som har med färg, form och design att göra. Han heter Ernst och han är själv inredare och designer. Känner du inte till honom kan du läsa mer om honom genom att klicka på den här länken.

Det här inlägget är egentligen bara till för inspiration och för att ge lite tips på bra inköpsställen. Vi börjar med ett par tips på fina dekorationer som passar för de flesta tillfällen.

Glasvaser finns hos Åhléns 
Bordstabletter och brödkorg finns hos Cervera 
Dukar och linneservett finns hos Cervera 

Tematisk dukning 

Att duka efter ett givet tema handlar egentligen bara om att anpassa dukningen till det som "bjuds för stunden". Det vill säga vad som finns i naturen och kanske även på hyllorna i butiken och loppisen. Men det där har du säkert redan läst otaliga blogginlägg om, så istället för att skriva mer om det visar vi istället lite fina bilder som förhoppningsvis kan väcka din kreativa ådra ännu mer. 

Bilderna är hämtade från Åhléns egen blogg och visas där under tema jul och påsk. Vi tycker dock att de passar för hela höst- och vintersäsongens mys och högtidsstunder.

En enkel kvist eller blomma funkar alldeles utmärkt för den som inte hinner, kan eller har råd att göra ett helt arrangemang. Dessa är dessutom konstgjorda vilket passar perfekt för dig som har sommarstuga eller helt enkelt saknar "gröna fingrar".  Även dessa finns hos Åhléns.